Welcome to Our Website

Důležité je vzdělání


Myslíte si, že vzdělání je pro každého člověka důležité? Jsou lidé, kteří berou vzdělání opravdu hodně vážně. Potom jsou lidé, kterým vzdělání vůbec nic neříká. Naštěstí ale u nás v rodině jsou všichni takoví, kteří berou vzdělání opravdu velice vážně. Pro mě je prý vzdělání hodně důležité. A za tohle jsem ráda. Protože kdyby například moje děti říkaly, že nechtějí studovat, tak by mě to hodně mrzelo, protože u nás všichni mají nějaký učební obor anebo maturitu. Já mám maturitu a vždycky jsem si ji přála, i když jsem maturitu udělala až napodruhé, tak toho vůbec nelituji. Mě tohle baví.

Učili jste se rádi?

Řekla jsem si, že když lidé chtějí studovat, tak by jim to mělo být umožněno, potom je ale veliká škoda, že když lidé chtějí studovat, ale nemají na to finance, tak to bohužel jinak nejde. Musí získat nějaké stipendium. Víte, co je to stipendium? Stipendium je to, že škola potom proplatí velice nadanému a chytrému žákovi celé studium, ale to znamená, že se také ten student musí v té škole učit, aby byl stále jeden z těch nejlepších žáků. Nebo jeden z těch nejlepších studentů. Věřte, že není to takhle lehké udržet si tak vysoký standard. Abyste stále měli stipendium. Potom jsou tady lidé, kterým třeba vzdělání absolutně nic neříká, to znám takové lidi.

Učení mě moc baví.

A těch lidí je docela dost, třeba moje sousedka. Sousedka má dvě děti a ta se s nimi vůbec nechce neučit. Potom se diví, že děti chodí za školu anebo mají špatné známky, potom svým dětem nadává. Ale já si myslím, že nemá cenu nadávat dětem, protože kdyby se jim jejich matka věnovala a vedla mě k tomu, že musí také se učit a mít vzdělání anebo mít zájem o vzdělání, tak by potom ten výsledek byl úplně jiný. Děti by samozřejmě potom nenosily domů špatné známky. Myslím si, že třeba ve třetí třídě už je špatné, když dítě nosí několikrát měsíčně domů pětku anebo jiné horší známky. Já jsem třeba první pětku měla, myslím, až v páté anebo v šesté třídě.