Welcome to Our Website

Jízda na lyžích


Někdo dělá sport kvůli tomu, aby shodil svá nadbytečná kila, ale také někdo dělá sport jenom kvůli tomu, že ho to baví. Abych se přiznala, tak mě sport baví. Už dlouhodobě jsem ráda, že mohu sportovat, a to bez omezení, protože mám jednu kamarádku, která kdysi lyžovala a spadla, zlomila si kotník. Bohužel jí to špatně srostlo, i když chodila na rehabilitace. A prý by mělo být všechno v pořádku, tak asi dva měsíce po skončení rehabilitace jí začalo všechno bolet. Bylo mě kamarádky opravdu hodně líto. Jenomže, co jsem měla dělat? Já nejsem chirurg, ani žádný terapeut, abych nějak pomohla kvůli tomu, aby mohla lyžovat, protože moje kamarádka se chtěla uchýlit opět ke sportu.

Lyžování je krásný sport.

Také říkala, že byla tak dobrá, že jednoho dne by také dokonce mohla být i na olympijských hrách anebo závodně lyžovat. Moje kamarádka, tak jak kdysi ještě jezdila na snowboardu, ale bohužel už nemůže dělat nic. Proto jsem si řekla, že můžu být opravdu hodně ráda, a také jsem nadšená, že jsem zdravá a že mohu dělat takový sport, jaký mě baví a že mohu dělat sport také jaký chci. Takže si myslím, že je opravdu hodně lidí, kteří milují sport a kteří dávají do svého sportu téměř všechno, jenom aby si užili.

Kamarádka kdysi lyžovala.

A také aby třeba se setkali někde s přáteli, a to hlavně při sportovních aktivitách. Znám některé lidi, kteří ale zase dělají jenom pasivní sport. To znamená, že se na sport dívají v televizi. Tohle vždycky dělal můj otec se svým nejlepším kamarádem. A právě kvůli tomu se maminka také s otcem rozvedla, protože už nesnesla otcovy alkoholické dýchánky. Když se dívali na fotbal, otec totiž velice u toho křičel a nadával. A také slavil, když vyhrál jeho oblíbený tým. Mně se tohle také nelíbilo a jsem ráda, že vlastně už jsme měli od otce klid. A jak jste na tom vy se sportem? Děláte sport aktivně anebo také pasivně?