Welcome to Our Website

Milujeme Prahu, milujeme koncerty vážné hudby


Naši zemi ve světě proslavila řada vynálezců, řemeslníků, sportovců i umělců, a koneckonců i obyčejných lidí, kteří se vyznačovali nějakými mimořádnými schopnostmi a dovednostmi. Češi jsou pověstní vynikající intuicí, pílí a pracovitostí a prokazují, že i malý národ dokáže nejen konkurovat, ale někdy i předčí početní převahu jiných světových elit.

koncert vážné hudby

Jedním z velmi významných národních pokladů, který šíří ve světě dobré jméno České republice, je i Česká filharmonie. Svými úspěchy se proslavila již za socialismu a přináší radost koncertnímu publiku i dnes. Koncerty vážné hudby v Praze https://www.bmart.cz/cs však nejsou pouze pod taktovkou tohoto hudebního tělesa, můžete se zaposlouchat do tónů slavné Verdiho opery La Traviata, do Malé noční hudby Wolfganga Amadea Mozarta, anebo do Rhapsody in Blue od George Gershwina i od souboru Czech Collegium, který vznikl již v roce 1996, a jehož členové vzešli z půdy pražských symfonických orchestrů.

hudební nástroj

Czech Collegium vám nabízí k poslechu mimořádný hudební zážitek ve složení smyčcového quintetu, doplněného sólovou trubkou slavného Miroslava Kejmara a znělým sopránem neméně slavné, půvabné Michaely Šrůmové, která je v současné době operní sólistkou divadel v Praze a v Plzni, a která také působí jako operní pěvkyně v mnoha symfonických orchestrech.

Až se budete chystat navštívit Prahu jako hosté, pro něž je naše hlavní město výzvou pro zhlédnutí významných historických pamětihodností, a až se budete procházet po Petříně, anebo zavítáte do překrásných zákoutí Divoké Šárky či Prokopského údolí, zakupte si také vstupenku na slavné Bolero od Maurice Ravela, vyslechněte si slavnou pasáž „Evita Perón Don´t cry for me Argentina“ od Andrew Lloyd Webbera, anebo si vychutnejte Largo ze Symfonie č. 9 Novosvětské od Antonína Dvořáka, které zaznělo i ve filmu Dovolená s Andělem, a na závěr symfonickou báseň Vltava z cyklu Má vlast od Bedřicha Smetany. Stojí to za to.