Welcome to Our Website

Strach z motorek


Mít doma motorku, tak to je snem asi každého kluka anebo dospívajícího muže. Možná někdy i žen, protože já mám kamarádku, která se stále vztekala a byla naštvaná na své rodiče, že ji nechtěli dovolit, aby si pořídila motorku. Ono jí bylo tehdy už šestnáct let a ona si potají udělala řidičské oprávnění na lehkou motorku. To je taková ta lehká motorka, kterou si můžete pořídit, když máte řidičské oprávnění skupiny A a je vám minimálně patnáct let. Kdybyste ale viděli její rodiče, jak stále nadávají. Ale já se jim ani nedivím, protože oni měli jednoho známého, který se na motorce dvakrát vyboural a potom rok byl na vozíčku.

Mám raději automobil.

Takže já se nedivím, že její rodiče nechtějí své dceři dovolit mít motorku, i když ona říkala, že už si na ni našetřila peníze. A jejím rodičům stále jenom stojí vlasy hrůzou. Já si myslím, že lidé, když chtějí motorku, tak předpokládám, že asi s tím už mají malé zkušenosti, že alespoň ví, jak jezdit anebo alespoň ví, že se také musí chránit, že musí mít jednoznačně helmu, která je povinná. A kdybych já náhodou někdy měla motorku, tak bych si pořídila úplně všechny ochranné prvky. Další ochranné pomůcky, které jsou povinné i nepovinné, protože já jsem takový typ člověka, který raději nechce vůbec nic zanedbat.

Jaký máte vztah k motorkám?

A řeknu vám, že já jsem motorek bojím, bojím se dokonce jet i na koni a také jsem už kolikrát jezdila na kole, ale když vidím, že třeba jedu po silnici a kolem mě jezdí auta, jak blázni, tak si říkám, že na kole už jedině pouze po nějaké stezce. Jenomže když se chci dostat do vedlejšího města, tak bohužel musím asi deset minut na kole jet po hlavní silnici, tam se jinak nedostanu. Takže bohužel tohle musím strpět. A musím přes louku, kde je vysoká tráva nebo obilí. A to se mi jednoznačně nechce. Takže mnoho lidí využívá motorky, protože jsou velice praktické, ale někdo se zase motorek bojí.